16.01.2024
Укладення договору на газопостачання з «Полтаватеплоенерго» можливе лише за умови виконання вимог законодавства — Нафтогаз Трейдинг

ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» готова до укладення нового договору про газопостачання з КП «Полтаватеплоенерго» у 2024 році.
Однак за умови виконання комунальним підприємством вимог чинного законодавства.
Попередній договір між Нафтогаз Трейдинг та «Полтаватеплоенерго» був укладений 29 вересня 2023 року та діяв до 31 грудня 2023 року.
Згідно з умовами договору, КП «Полтаватеплоенерго» взяло на себе зобовʼязання до кінця 2023 року врегулювати питання заборгованості за спожитий газ або повернути цілісний майновий комплекс в управління ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ». Оскільки КП «Полтаватеплоенерго» так і не виконало взяті зобовʼязання, договір припинив дію 31 грудня 2023 року.
Внаслідок чого, за чинним законодавством, комунальне підприємство автоматично стало споживачем постачальника останньої надії.
Згідно з рішення Кременчуцької міськради, КП «Полтаватеплоенерго» визначено виконавцем з постачання теплоенергії та гарячої води на лівобережній частині Кременчука.
ГК «Нафтогаз Трейдинг» неодноразово зверталася до керівництва КП «Полтаватеплоенерго», нагадуючи про необхідність врегулювання заборгованості за природний газ «Кременчуцької ТЕЦ», як цього вимагає стаття 22 Закону України «Про теплопостачання».
Без врегулювання зазначених питань підписання нового договору йтиме усупереч чинному законодавству.
ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» також звертає увагу, що йдеться не про одномоментне погашення заборгованості. А лише про юридичне зобовʼязання про врегулювання цього питання найближчим часом.

01.04.2023
Уряд на місяць продовжив дію ПСО для виробників тепла та бюджетних організацій
30 березня Кабінет Міністрів України на місяць – до 30 квітня 2023 року – продовжив дію спеціальних обов’язків (ПСО), покладених на Газопостачальну компанію «Нафтогаз Трейдинг», щодо постачання природного газу виробникам тепла (Постанова КМУ від 30.03.2023 №277).
Усім виробникам теплової енергії розіслані відповідні додаткові угоди, які продовжують дію договорів, що були укладені в межах ПСО. Закликаємо активізувати процес підписання договорів та, у разі потреби, звертатися до фахівців за консультацією (всі необхідні телефони розміщено тут).

Для продовження угоди виробники тепла мають зробити такі кроки:
● Перевірити отримання додаткової угоди.
● Взяти довідку про затверджені фіксовані обсяги споживання природного газу в Міністерстві інфраструктури (далі — Мінінфраструктури).
● Підписати додаткову угоду та подати її до Нафтогаз Трейдинг.

Підприємства, що підпишуть додаткові угоди, будуть мати право споживати природний газ з ресурсу Нафтогаз Трейдингу та будуть зареєстровані на Інформаційній платформі Оператора ГТС, навіть тимчасово не маючи затверджених Мінінфраструктури фіксованих обсягів споживання природного газу.

При цьому вартість обсягів газу, що буде споживатися без довідки Мінінфраструктури, обчислюватиметься за ціною обсягу ІІ, визначеною Положенням про ПСО.

Але, у разі надання виробником теплової енергії до Нафтогаз Трейдингу до 30 квітня цього року затверджених Мінінфраструктури фіксованих обсягів, оформлення спожитого газу такому підприємству буде здійснюватися за цінами, що встановлені відповідно до цих фіксованих обсягів.

Це не стосується ОСББ та тих організацій, яким відповідно до Положення про ПСО Мінінфраструктури не затверджує фіксовані обсяги. ОСББ просто підписує додаткову угоду зі своїми плановими обсягами і починає споживати газ з ресурсу Нафтогаз Трейдингу.

До підписання додаткової угоди споживання природного газу виробником тепла з 1 квітня буде автоматично віднесено на Постачальника останньої надії.

Однак, якщо підприємство оформить угоду з Нафтогаз Трейдингом впродовж квітня, воно з 1 квітня буде переведено в реєстр споживачів цього постачальника і природний газ за увесь місяць споживання буде оформлюватись за цінами, встановленими Положенням про ПСО. Звісно ж, за наявності затверджених Мінінфраструктури фіксованих обсягів.

Відповідною постановою також продовжено дію спеціальних обов’язків (ПСО), покладених на Нафтогаз Трейдинг, щодо постачання природного газу бюджетним організаціям.

Компанія також вже розіслала відповідні додаткові угоди, які продовжують дію договорів до 30 квітня 2023 року.
Закликаємо відповідально поставитися до процесу підписання додаткових угод та інших необхідних процедур.


16.01.2023
Нафтогаз Трейдинг купує газ власного видобутку
16 січня 2023 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь дев’ять продавців ресурсу, а загальний обсяг купівлі становив 7 млн куб. м.
Закуплено ресурс:
Передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» у січні – обсяг 7 млн куб. м, середня ціна 25 200, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ.
Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі.
Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39.


10.12.2022
Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» забезпечить Слов’янську, Трипільську та Зміївську ТЕС газом за пільговою ціною
У січні 2023 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» уклала угоди щодо постачання блакитного палива Трипільській, Зміївській і Слов’янській ТЕС до 31 січня 2023 року.
Це стало можливим завдяки виконанню умов керівництва ТЕС, які входять до складу державного підприємства «Центренерго» та «Донбасенерго».
Умовами здійснення постачання природного газу відповідно до Положення є:
• укладений договір постачання природного газу;
• укладені договори/додаткові угоди (додаткові договори) про договірне списання з поточних банківських рахунків (зокрема з поточних рахунків із спеціальним режимом використання), призначених для зарахування всіх коштів від НЕК «Укренерго», із строком дії до повного виконання зобов’язань за договором постачання природного газу.
ГК «Нафтогаз Трейдинг» постачатиме природний газ не тільки тепловим електростанціям, але і теплоелектроцентралям на підставі договорів постачання природного газу за наступними цінами:
• для теплоелектроцентралей, які виробляють електричну енергію в теплофікаційному циклі, - 16500 гривень (з урахуванням податку на додану вартість) за 1000 куб. метрів газу;
• для теплових електростанцій та теплоелектроцентралей, які виробляють електричну енергію в конденсаційному циклі, - 10950 гривень (з урахуванням податку на додану вартість) за 1000 куб. метрів газу.
Нагадаємо, що у липні 2022 року Кабінет Міністрів України поклав спеціальні обов'язки (ПСО) на ГК «Нафтогаз Трейдинг» в частині постачання газу виробникам теплової енергії, про це йдеться у Постанові № 812 від 19 липня 2022 року, дії якої поширюються на період з 1 вересня 2022 року по 30 квітня 2023 року включно.
Закликаємо засоби масової інформації бути максимально виваженими в розповсюдженні соціально чутливої теми та звертатися за коментарями до ГК «Нафтогаз Трейдинг».


07.12.2022
Компанія продовжує купувати газ внутрішнього видобутку
7 грудня 2022 року Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбала природний газ. Усього в аукціоні взяли участь шість компаній, один продавець зміг реалізувати ресурс.
Загальний обсяг купівлі становить 0,2 млн куб. м.
Закуплено ресурс:
Грудень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 0,2 млн куб. м, середня ціна 29 100, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ.
Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі.
Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39.

05.12.2022 Нафтогаз Трейдинг продовжує купувати газ внутрішнього видобутку 5 грудня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» продовжує купувати газ на відкритий торгах. В аукціоні взяли участь сім компаній, лише один продавець зміг реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі 0,2 млн куб. м. Закуплено ресурс: Грудень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 0,2 млн куб. м, середня ціна 29 210, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 29.11.2022 Результати торгів щодо придбання газу на відкритому аукціоні 29 листопада 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь сім продавців ресурсу, а загальний обсяг купівлі становив 0,4 млн куб. м. Закуплено ресурс: Передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» у листопаді – обсяг 0,4 млн куб. м, середня ціна 30 010, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 24.11.2022 ГК «Нафтогаз Трейдинг» купує газ ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» продовжує купувати газ на відкритий торгах. В аукціоні взяли участь 7 компаній, лише два продавці змогли реалізувати газ. Загальний обсяг купівлі 0,7 млн куб. м. Закуплено ресурс: Листопад, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 0,7 млн куб. м, середня ціна 31 472, 86 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 22.11.2022 Результати торгів щодо придбання газу на відкритому аукціоні 21 листопада 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь вісім продавців ресурсу, а загальний обсяг купівлі становив 1,8 млн куб. м. Закуплено ресурс: Передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 1,8 млн куб. м, середня ціна 33 259, 44 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 31.10.2022 ГК «Нафтогаз Трейдинг» придбала газ на відкритому аукціоні 28 жовтня 2022 року Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбала природний газ. Усього в аукціоні взяли участь 10 компаній, один продавець зміг реалізувати ресурс. Загальний обсяг закупівлі становив 1 млн куб. м, середня ціна — 30 200,00 грн. за 1000 куб. м. з ПДВ. Передача придбаного газу до підземних сховищ АТ «Укртрансгаз» відбудеться у жовтні. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 26.10.2022 Результати торгів щодо придбання газ внутрішнього видобутку 26 жовтня 2022 року Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбала природний газ. Усього в аукціоні взяли участь 10 компаній, два продавця змогли реалізувати ресурс. Загальний обсяг закупівлі становив 1,1 млн куб. м, середня ціна — 28 000,00 грн. за 1000 куб. м. з ПДВ. Передача придбаного газу до підземних сховищ АТ «Укртрансгаз» відбудеться у жовтні. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 19.10.2022 Нафтогаз Трейдинг продовжує купувати газ відкритому аукціоні 19 жовтня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь 10 продавців, два з яких змогли реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі становив 2,9 млн м куб., ціна — 32 193,10 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Передача придбаного газу до підземних сховищ ПАТ «Укртрансгаз» відбудеться у жовтні. Нагадаємо, що з 21 червня 2022 року Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» розпочала нові аукціони з закупівлі газу. Ця діяльність відповідає меті компанії, а саме —забезпечення розбудови функціонування конкурентного ринку газу на засадах прозорості, прогнозованості, добросовісності.Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 07.10.2022 ГК «Нафтогаз Трейдинг» придбала газ на відкритому аукціоні 7 жовтня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ внутрішнього видобутку. В аукціоні взяли участь 11 компаній, лише два продавці змогли реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі 2,8 млн куб. м. Закуплено ресурс: Жовтень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» –– обсяг 2,8 млн куб. м, середня ціна 38 637,14 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Нагадаємо, що з 21 червня 2022 року Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» розпочало нові аукціони з закупівлі газу. Ця діяльність відповідає меті компанії, а саме —забезпечення розбудови функціонування конкурентного ринку газу на засадах прозорості, прогнозованості, добросовісності. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 27.09.2022 Результати торгів щодо придбання газ внутрішнього видобутку 27 вересня 2022 року Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбала природний газ. Усього в аукціоні взяли участь 10 компаній, два продавця змогли реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі становить 5,5 млн куб. м. Закуплено ресурс: Жовтень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 5,5 млн куб. м, середня ціна 43 694, 73 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 19.09.2022 Нафтогаз Трейдинг продовжує купувати газ відкритому аукціоні 19 вересня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь 14 продавців, два з яких змогли реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі становив 3,2 млн куб. м, ціна — 45 541,56 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Передача придбаного газу відбудеться у вересні до підземних сховищ ПАТ «Укртрансгаз». Нагадаємо, що з 21 червня ГК «Нафтогаз Трейдинг» співпрацює з ТОВ «СааС платформа ЮАйСіі» у сфері закупівлі газу, у тому числі власного видобутку. Основна мета — прозорість закупівель і розширення співпраці з різними торговельними майданчиками. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 07.09.2022 Результати торгів щодо придбання газу на відкритому аукціоні 7 вересня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь 14 продавців ресурсу, а загальний обсяг купівлі становив 3,6 млн куб. м. Закуплено ресурс: Передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 3,6 млн куб. м, середня ціна 47 745, 83 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 30.08.2022 Як укласти договір про договірне списання з Нафтогаз Трейдингом На виконання постанови Кабінету Міністрів України № 812 від 19 липня 2022 року, ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» інформує про те, що споживач зобов’язується у строк до початку дії договору постачання природного газу в частині зобов’язань постачальника щодо передачі природного газу укласти договори або додаткові угоди до договорів банківського рахунку щодо здійснення договірного списання (надалі – договір про договірне списання) з рахунків споживача, на який надходить оплата теплової енергії та відповідних комунальних послуг, послуг (товарів), для надання (передачі) яких використовується поставлений природний газ. Алгоритм дій щодо укладання договору про договірне списання 1. Підписати договір постачання природного газу (ТКЕ), (ОСББ) на період з 1 вересня по 31 березня 2023 року. 2. На виконання пункту 5.2 договору постачання природного газу необхідно звернутися до банку, в якому обслуговується рахунок, на який надходить плата за теплову енергію та відповідні комунальні послуги, послуги (товари), для надання (передачі) яких використовується поставлений природний газ, та направити на електрону адресу fin_vte@naftogaztrading.com.ua ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»: • оригінал підписаного та зареєстрованого листа щодо рахунку, на який надходять кошти в якості плати за теплову енергію та відповідні комунальні послуги, послуги (товари), для надання (передачі) яких використовується поставлений природний газ (шаблон листа надається за запитом); • якщо рахунок в договорі про договірне списання відрізняється від рахунку, зазначеного в реквізитах договору про постачання природного газу, необхідно обов’язково підписати лист щодо зміни реквізитів відповідно договору постачання природного газу (шаблон листа надається за запитом); • належним чином заповнений проект договору про договірне списання з боку обох сторін для погодження; • документи для підтвердження повноважень підписанта з боку банку (довіреність тощо); • документи для підтвердження повноважень підписанта з боку підприємства (довіреність тощо). 3. Отримати попереднє погодження з боку ГК «Нафтогаз Трейдинг» договору про договірне списання для подальшого підписання. 4. Підписати кваліфікованим електронним підписом (КЕП) уповноваженого представника з накладенням кваліфікованої електронної печатки (у разі її наявності) через програмний комплекс ВЧАСНО, за допомогою сервісу Центрального засвідчувального органу Міністерства цифрової трансформації України або Дія та направити підписаний договір на електрону адресу наступного підписанта. 5. Відправити оригінал підписаного сторонами договору про договірне списання кожній стороні. Звертаємо вашу увагу, що згідно з пунктом 5.2 договору постачання природного газу має бути підписаний усіма сторонами, зареєстрований (мати номер та дату) та у кожної сторони має бути примірник про договірне списання. Саме з цього моменту він є укладеним. Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» залишається надійним партнером і докладає всіх зусиль під час дії воєнного стану для якнайшвидшого проведення договірної кампанії, щоб гарантувати забезпечення стабільного постачання природного газу в опалювальний період. 30.08.2022 Нафтогаз Трейдинг інформує виробників теплової енергії про умови укладання договорів ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» інформує про те, що 19 липня 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 812 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам» (зі змінами та доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 року № 839) (далі — Положення). Відповідно до пункту п’ять Положення, у період з 1 вересня 2022 року по 31 березня 2023 року, ГК «Нафтогаз Трейдинг» постачатиме природний газ виробникам теплової енергії на підставі договору за такими цінами: • ціна газу для обсягу I-фіксованого встановлюється на рівні, що діяв станом на 24 лютого 2022 року, за договором постачання природного газу на 2021-2024 роки з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», і становить 7420 грн за 1 000 куб. м з ПДВ; • ціна газу для обсягу ІІ встановлюється на рівні, що діяв станом на 24 лютого 2022 року за договором постачання природного газу на 2021-2024 роки з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», і становить 38 325,5 грн за 1 000 куб. м з ПДВ; • ціна газу для обсягу IIІ-фіксованого встановлюється на рівні, що діяв станом на 24 лютого 2022 року за договором постачання природного газу на 2021-2024 роки з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», і становить 16 390 грн за 1 000 куб. м з ПДВ. До ціни додається тариф на послуги з транспортування природного газу до точки виходу та коефіцієнт, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед. Обсяг І-фіксований використовується виробником теплової енергії для потреб виробництва теплової енергії для надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води населенню та/або постачання теплової енергії як товарної продукції для зазначених потреб. Обсяг ІІІ-фіксований використовується виробником теплової енергії для виробництва теплової енергії для надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води бюджетним установам/організаціям та релігійним організаціям, підприємствам, установам та організаціям, що перебувають в управлінні Державного управління справами, та/або постачання теплової енергії як товарної продукції для зазначених потреб. Обсяг ІІ використовується виробником теплової енергії для потреб, відмінних від тих, що покриваються за рахунок обсягу І-фіксованого або обсягу ІІІ-фіксованого. Фіксовані обсяги І та ІІІ затверджуються кожному виробнику теплової енергії Міністерством розвитку громад та територій, крім об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних (житлових, обслуговуючих) кооперативів, управителів багатоквартирних будинків, які самостійно визначають фіксований обсяг природного газу, що використовуватиметься для потреб виробництва теплової енергії для потреб опалення та постачання гарячої води населенню (обсяг І). Обсяг природного газу, що передається за договором у частині обсягу ІІ, розраховується як різниця між загальним обсягом відбору / споживання природного газу виробником теплової енергії та сумою обсягу І-фіксованого та обсягу ІІІ-фіксованого. Умовами здійснення постачання природного газу відповідно до Положення є: - укладений договір постачання природного газу; - укладені договори/додаткові угоди (додаткові договори) про договірне списання з поточних банківських рахунків, на які надходять кошти у вигляді плати за теплову енергію та відповідні комунальні послуги, строком дії до повного виконання зобов’язань виробника теплової енергії за всіма договорами, укладеними з ГК «Нафтогаз Трейдинг». Звертаємо увагу, що відповідно до вимог Положення, у разі, коли договір постачання природного газу не був укладений виробником теплової енергії або ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» було припинено постачання природного газу, згідно з укладеним договором, вважається, що в такого споживача відсутній постачальник зі спеціальними обов’язками, на якого Кабінетом Міністрів України в установленому порядку покладені обов’язки постачати природний газ. При цьому газ, що буде використовуватися виробником теплової енергії без укладеного договору з Товариством — ресурс постачальника «останньої надії» і, відповідно, постачальник «останньої надії» виставить рахунок такому виробнику теплової енергії, але вже за набагато вищою ціною. 29.08.2022 Результати торгів щодо придбання газ на відкритому аукціоні 29 серпня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь 15 продавців, шість з яких змогли реалізувати ресурс загальним обсягом купівлі 4,7 млн куб. м. Закуплено ресурс: Вересень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 4,7 млн куб. м, середня ціна 48 382,98 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Обсяг придбаного газу буде реалізовано для потреб промислових та компобутових споживачів, з якими у ГК «Нафтогаз Трейдинг» є чинні договори з постачання. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 25.08.2022 До уваги бюджетних організацій та установ ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» інформує про те, що 19 липня 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 812 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам» (зі змінами і доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 року № 839) (далі — Положення). Відповідно до пункту шостого Положення в період з 1 серпня 2022 року по 31 березня 2023 року ГК «Нафтогаз Трейдинг» постачатиме природний газ для бюджетних установ за ціною 16 390 грн за 1 000 куб. м з ПДВ (без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується в разі замовлення потужності на добу). ГК «Нафтогаз Трейдинг» звертає увагу бюджетних установ та організацій на підписання договору про постачання природного газу відповідно до умов Положення (період поставки з 1 січня по 31 березня 2023 року включно). Алгоритм дій для бюджетних установ та організацій для укладання договорів: 1. Визначити обсяг і вартість постачання природного газу на період з 1 січня по 31 березня 2023 року. 2. Залежно від вартості підготувати та надіслати на адресу Товариства такі документи: • у разі, якщо вартість постачання не перевищує 50 тис. грн, — прямий договір закупівлі: - звернення стосовно укладання прямого договору з обґрунтуванням підписання прямого договору й посиланням на відповідну норму Закону України «Про публічні закупівлі». Звернення підписує керівник або уповноважена особа; - наказ (протокол, рішення тощо) про призначення керівника замовника; - довідка в довільній формі про керівника та головного бухгалтера, яка містить таку інформацію: ПІБ, телефони, зразки підписів, додатково в цій формі зазначається контактна особа, її телефон та електронна адреса (у разі наявності змін); - довіреність (у разі потреби) на право підписання договору постачання природного газу та протоколу переговорів; - витяг з реєстру платників податку на додану вартість (у разі відсутності — документ, який підтверджує, що ваша установа не зареєстрована та не є платником податків); - проєкт договору, оформлений і підписаний замовником; • у разі, якщо вартість постачання становить від 50 тис. грн до 200 тис. грн, — спрощена процедура закупівель: - копія повідомлення про намір укласти договір про закупівлю (з можливою датою підписання договору); - наказ (протокол, рішення тощо) про призначення керівника; - довідка в довільній формі про керівника та головного бухгалтера, що містить таку інформацію: ПІБ, телефони, зразки підписів, додатково в цій формі зазначається контактна особа, її телефон та електронна адреса (у разі наявності змін); - довіреність (у разі потреби) на право підписання договору постачання природного газу та протоколу переговорів; - витяг з реєстру платників податку на додану вартість (у разі відсутності — документ, який підтверджує, що ваша установа не зареєстрована та не є платником податків); - проєкт договору, оформлений і підписаний замовником; • у разі, якщо вартість постачання перевищує 200 тис. грн, — переговорна процедура (Товариство не бере участь у відкритих торгах): - ухвалення рішення замовником про обрання переговорної процедури та оприлюднення річного плану або змін до нього; - запрошення на проведення переговорної процедури, підписане керівником або уповноваженою особою; - протокол переговорів, підписаний замовником; - наказ (протокол, рішення тощо) про призначення керівника замовника; - довідка в довільній формі про керівника та головного бухгалтера, що містить таку інформацію: ПІБ, телефони, зразки підписів, додатково в цій формі зазначається контактна особа, її телефон та електронна адреса (у разі наявності змін); - довіреність (у разі потреби) на право підписання договору постачання природного газу та протоколу переговорів; - витяг з реєстру платників податку на додану вартість (у разі відсутності — документ, який підтверджує, що ваша установа не зареєстрована як платник податків та не є платником податків); - проєкт договору, оформлений і підписаний замовником. 3. Виконати всі необхідні дії згідно із Законом України «Про публічні закупівлі». При цьому пропонується розпочинати дії, передбачені Законом України «Про публічні закупівлі», з урахуванням очікуваної вартості предмета закупівлі. Усі документи мають бути оформлені належним чином і направлені в електронному вигляді на електрону адресу: ngt@naftogaztrading.com.ua. ГК «Нафтогаз Трейдинг» залишається надійним партнером і докладає всіх зусиль під час дії воєнного стану для якнайшвидшого проведення договірної кампанії, зокрема з бюджетними установами та організаціями, щоб гарантувати забезпечення стабільного постачання природного газу в опалювальний період. 27.07.2022 Нафтогаз Трейдинг придбала газ на відкритому аукціоні 27 липня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ внутрішнього видобутку. В аукціоні взяли участь 10 компаній, лише один продавець зміг реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі 0,1 млн куб. м. Закуплено ресурс: Серпень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» –– обсяг 0,1 млн куб. м, середня ціна 30 000 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Нагадаємо, що з 21 червня 2022 року Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» розпочало нові аукціони з закупівлі газу. Ця діяльність відповідає меті компанії, а саме —забезпечення розбудови функціонування конкурентного ринку газу на засадах прозорості, прогнозованості, добросовісності. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 13.07.2022 Компанія продовжує купувати газ внутрішнього видобутку 13 липня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбала природний газ. В аукціоні взяли участь 11 компаній, лише один продавець зміг реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі 0,3 млн куб. м. Закуплено ресурс: Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 0,3 млн куб. м, середня ціна 28 436, 67 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Нагадаємо, що з 24 червня 2022 року Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» активно купує газ на відкритих торгах. Ця діяльність відповідає меті компанії, а саме —забезпечення розбудови функціонування конкурентного ринку газу на засадах прозорості, прогнозованості, добросовісності. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 12.07.2022 Нафтогаз Трейдинг придбала газ внутрішнього видобутку ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» продовжує купівлю природного газу на відкритих торгах. 12 липня 2022 року, відбувся аукціон, де 12 компаній взяли участь, лише один продавець зміг реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі 0,4 млн куб. м. Закуплено ресурс: Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 0,4 млн куб. м, середня ціна 28 460, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 08.07.2022 Компанія придбала газ внутрішнього видобутку ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» продовжує купівлю природного газу на відкритий торгах. 8 липня 2022 року, в аукціоні взяли участь 9 компаній, два продавці змогли реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі 1 млн куб. м. Закуплено ресурс: Липень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 0,5 млн куб. м, середня ціна 28 480, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 0,5 млн куб. м, середня ціна 28 290, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 07.07.2022 Результати торгів щодо придбання газ внутрішнього видобутку 7 липня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» придбало природний газ на відкритий торгах. В аукціоні взяли участь 13 компаній, два продавці змогли реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі 1 млн куб. м. Закуплено ресурс: Липень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 0,5 млн куб. м, середня ціна 28 600, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 0,5 млн куб. м, середня ціна 28 590, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 06.07.2022 Нафтогаз Трейдинг продовжує купувати газ внутрішнього видобутку 6 липня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» продовжує купувати газ на відкритий торгах. В аукціоні взяли участь 12 компаній, лише один продавець зміг реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі 1 млн куб. м. Закуплено ресурс: Липень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 0,5 млн куб. м, середня ціна 28 660, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 0,5 млн куб. м, середня ціна 28 660, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 05.07.2022 Ще один мільйон кубометрів: Трейдинг купує газ ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» продовжує купувати газ на відкритий торгах. В аукціоні взяли участь 12 компаній, лише один продавець зміг реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі 1 млн куб. м. Закуплено ресурс: Липень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 0,5 млн куб. м, середня ціна 28 580, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 0,5 млн куб. м, середня ціна 28 670, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ.м Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 04.07.2022 Трейдинг продовжує купувати газ у липні 4 липня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбала природний газ. В аукціоні взяли участь 13 компаній, лише один продавець зміг реалізувати ресурс. Загальний обсяг купівлі 1 млн куб. м. Закуплено ресурс: Липень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 0,5 млн куб. м, середня ціна 28 690, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 0,5 млн куб. м, середня ціна 28 690, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 01.07.2022 Нафтогаз Трейдинг продовжує купівлю газу 1 липня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь 12 компаній та вісім продавців ресурсу, а загальний обсяг купівлі становив 23 млн куб. м. Закуплено ресурс: Липень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 12 млн куб. м, середня ціна 28 797, 43 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 11 млн куб. м, середня ціна 28 799, 05 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 30.06.2022 Компанія купила ще 23 млн кубометрів газу на відкритому аукціоні 30 червня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь сім продавців ресурсу, а загальний обсяг купівлі становив 23 млн куб. м. Закуплено ресурс: Липень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 12 млн куб. м, середня ціна 28 797, 17 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 11 млн куб. м, середня ціна 28 804, 09 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 29.06.2022 Нафтогаз Трейдинг придбала ще 23 млн кубометрів газу на відкритому аукціоні 29 червня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь шість продавців ресурсу, а загальний обсяг купівлі становив 23 млн куб. м. Закуплено ресурс: Липень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 11 млн куб. м, середня ціна 28 902, 73 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 12 млн куб. м, середня ціна 28 891, 67 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 29.06.2022 Результати торгів щодо придбання газ на відкритому аукціоні 28 червня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь два продавця ресурсу, а загальний обсяг купівлі становив 10,4 млн куб. м. Закуплено ресурс: Червень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 5,4 млн куб. м, середня ціна 28 800, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 5 млн куб. м, середня ціна 28 800грн за 1000 куб. м з ПДВ. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі (робочі дні) з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 27.06.2022 Результати торгів щодо придбання газ на відкритому аукціоні 27 червня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь 11 продавців ресурсу, а загальний обсяг купівлі становив 22 млн куб. м. Закуплено ресурс: Червень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 5 млн куб. м, середня ціна 29 084, 00 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача у підземні сховища ПАТ «Укртрансгаз» – обсяг 8 млн куб. м, середня ціна 29 047, 88 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Липень, передача на віртуальну торгову точку газотранспортної системи України – обсяг 9 млн куб. м, середня ціна 28 844, 44 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 24.06.2022 Нафтогаз Трейдинг придбала газ на відкритому аукціоні 24 червня 2022 року ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» у результаті відкритих торгів придбало природний газ. Усього в аукціоні взяли участь 11 продавців ресурсу, а загальний обсяг купівлі становив 14 млн куб. м, ціна — від 29 084,96 грн до 29 194,70 грн за 1000 куб. м з ПДВ. Передача придбаного газу відбудеться в червні та липні поточного року, зокрема, до підземних сховищ ПАТ «Укртрансгаз». Нагадаємо, що з 21 червня ГК «Нафтогаз Трейдинг» співпрацює з ТОВ «СааС платформа ЮАйСіі» у сфері закупівлі газу, у тому числі власного видобутку. Основна мета — прозорість закупівель і розширення співпраці з різними торговельними майданчиками. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі з 14:00 до 16:00 шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Для участі продавці мають звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39. 21.06.2022 Нафтогаз Трейдинг розпочало нові аукціони з закупівлі газу ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» розпочало співробітництво з ТОВ «СааС платформа ЮАйСіі» (надалі - Платформа) щодо закупівлі внутрішнього ресурсу контрагентів, у тому числі власного видобутку. Така співпраця особливо важлива в умовах воєнного стану, для стабілізації ринку та розвитку конкуренції. Основна мета співпраці — прозорість закупівель та розширення співпраці з різними торговими майданчиками. Так само, Нафтогаз Трейдинг має наміри запропонувати продукти в розділі торгівлі природним газом. Здійснення операцій з купівлі та продажу природного газу, зокрема, власного видобутку на позабіржових торгах та на альтернативних торгових майданчиках (системах), матиме позитивний вплив на ринок природного газу у цей складний час. Звертаємо увагу, що аукціонні торги відбуваються на щоденній основі з 14:00 до 16:00 год, шляхом онлайн-реєстрації на Платформі. Перші торги відбудуться 21.06.2022 року о 14:00. У зв’язку із вищезазначеним запрошуємо всіх охочих звернутися на e-mail Платформи support@saas.uice.com.ua або за номером телефону 044 461 54 39 для можливості виходу на торги. 03.06.2022 Нафтогаз Трейдинг забезпечить виробників теплової енергії газом за пільговим тарифом 7,42 грн Виробники тепла з 1 червня до 31 липня 2022 року отримуватимуть газ від ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» за ціною 7,42 грн (з урахуванням ПДВ) за кубометр. Ці умови поширюються на обсяг газу, необхідний для забезпечення гарячого водопостачання. До переліку виробників тепла входять не лише великі підприємства, а також ОСББ, ЖБК, що управляють багатоквартирними будинками та мають власні котельні. Нагадаємо, що в рамках постанови №637 Уряд поклав спецзобов’язання на Нафтогаз щодо забезпечення реалізації природного газу виробникам теплової енергії. Щоб отримати пільгову ціну на купівлю газу, необхідно укласти новий договір з «Нафтогаз Трейдинг» про постачання природного газу на 2021-2024 роки. Також до ціни 7,42 грн додається тариф на послуги з транспортування природного газу та коефіцієнт, що застосовується при замовленні потужності на добу вперед. Контакти для уточнень та звернень (044) 364-76-54, ngt@naftogaztrading.com.ua 27.05.2022 Тарифи на газ та тепло залишаться незмінними – держава підтримує українців під час війни 10 травня 2022 року під час засідання Кабінету міністрів України було схвалено проект Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення». Законопроект, серед іншого, передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги. Інформація, яка була поширена в низці засобів масової інформації стосовно того, що «в Україні ціна на опалення буде підвищена втричі», є маніпулятивною. ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» на виконання умов трирічних договорів з підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) дійсно встановило нові ціни на природний газ. Запланований з 1 червня 2022 року перегляд цін був однією з умов договору, який ТКЕ добровільно уклали минулого року з Нафтогазом. А умови трирічних контрактів погоджувалися Урядом. На платіжках українців це не відіб’ється. Законопроект, який прийняв уряд, передбачає, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використано для стримування тарифів. Цими коштами буде компенсовано різницю між економічно обґрунтованими і поточними тарифами, зокрема для ТКЕ. Цей механізм також дасть можливість ТКЕ розраховуватись за новими цінами на газ з Нафтогазом та погасити прострочену заборгованість. Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» спільно з Кабінетом Міністрів України та Верховною Радою опрацьовують рішення, які зможуть надати підтримку та допомогу українцям під час війни. Просимо всіх бути максимально виваженими у розповсюдженні соціально чутливої інформації. 15.04.2022 Нафтогаз Трейдинг відновлює торгівлю газом на біржових майданчиках ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” (далі – Компанія) направило листи-пропозиції про співпрацю усім товарним біржам, що отримали ліцензії НКЦПФР. Це, зокрема, необхідно для відновлення біржової торгівлі газом, яка з моменту введення воєнного стану в Україні зупинилася. Розширення співпраці з ліцензованими біржами дасть можливість: диверсифікувати ринки збуту природного газу, надати можливості для участі у біржових торгах виключно учасникам ринку природного газу України, які пройшли комплаєнс-перевірку товарних бірж. Підхід торгівлі газом на ліцензованих біржах дозволяє мінімізувати репутаційні ризики, щодо потенційних звинувачень у непрозорому встановленні цін на природний газ Компанією та Групою Нафтогаз за неконкурентним або непрозорим механізмом. Нафтогаз Трейдинг також нещодавно уклав договір про співробітництво із ще однією ліцензованою товарною біржею – ПрАТ “Українська міжбанківська валютна біржа” (УМВБ). Документом передбачено, що УМВБ надасть майданчик для організації електронної торгівлі: природним газом; іншими товарами; облігаціями компанії; спеціальними облігаціями, забезпеченими дебіторською заборгованістю підприємств; фінансовими інструментами, включаючи свопи, опціони, угоди прямого і зворотного репо; похідними фінансовими інструментами (деривативами); тощо. Крім того, передбачено створення умов для залучення до участі у торгах міжнародних трейдерів. Сторони взяли на себе зобов’язання дотримуватися високих міжнародних стандартів, зокрема в частині запобігання та протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму і розповсюдженню зброї масового знищення, в тому числі шляхом ретельного проведення ідентифікації кожного учасника торгів. Крім того, УМВБ має забезпечити неухильне дотримання вимог законодавства України та правил діяльності учасників ринку фінансових інструментів, передбачених положеннями Директиви 2014/65/ЄС від 15 травня 2014 року про ринки фінансових інструментів (MIFID II). Нафтогаз Трейдинг має наміри запропонувати на УМВБ вже відомі ринку продукти в розділі торгівлі природним газом та розробляє нові пропозиції щодо періодів постачання та визначення ціни. Планується, що перші торги ресурсом компанії відбудуться вже у квітні цього року. facebook linkedin telegram 26.11.2021 «Нафтогаз Трейдинг» закликає АМУ утриматися від маніпуляцій навколо ситуації з постачанням тепла населенню та бюджетним установам ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» відкидає необґрунтовані закиди з боку Асоціації міст України щодо нібито створення проблеми із забезпеченням природним газом виробників тепла для потреб населення та бюджетних установ. Наголошуємо, що запропонований компанією договір постачання природного газу не передбачає будь-який поділ споживачів на категорії. Не відповідають дійсності заяви про встановлення «Нафтогаз Трейдингом» обсягів газу для ТКЕ на «свій розсуд» та відмови їх корегувати, а також про викликані цим ризики сталому проходженню опалювального сезону 2021/2022 рр. Такі висловлювання є маніпулятивними твердженнями та спробою зняти з себе відповідальність за забезпечення нормальної діяльності комунальних підприємств теплоенергетики. Згідно з трирічним договором з компанією, фіксовані обсяги постачання природного газу для ТКЕ та ОСББ розраховуються як середнє арифметичне значення споживання ними газу для виробництва тепла та гарячої води для потреб населення, бюджетних установ та релігійних організацій за три останні роки. Будь-яких обмежень для закупівлі газу у ТКЕ немає – вони можуть придбати паливо понад фіксовані обсяги за ціною, що змінюється щомісяця. Можливості корегування обсягів закупівлі природного газу також чітко прописані в договорі. Виробник тепла може самостійно визначити фіксовані обсяги, якщо в минулі роки використання природного газу було обмежено з будь-яких причин, в тому числі через споживання альтернативних видів палива або простої в роботі. Ще однією підставою зміни цих показників є отримання додаткових потужностей з виробництва теплової енергії. В цілому компанія уклала майже 1200 трирічних договорів. При цьому з початку їх дії, з червня 2021 року, корегування фіксованих обсягів постачання газу відбулося приблизно у 80 випадках після ґрунтовного вивчення підтверджувальних документів виробників тепла. У разі відсутності підстав для корегування фіксованих обсягів споживання газу підприємства ТКЕ можуть звернутися до органів місцевого самоврядування для отримання фінансової підтримки за спрощеною процедурою надання. Розробку такого механізму передбачав Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. від 30 вересня 2021 р. 02.11.2021 До уваги релігійних організацій. ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» інформує релігійні організації про порядок укладання договору на постачання природного газу. Кабінет Міністрів України розпорядженням від 11 жовтня 2021 р. № 1234-р "Деякі питання діяльності акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” попередньо одобрив укладання договорів постачання природного газу релігійним організаціям відповідно до примірного договору ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдингˮ. Перелік документів для завантаження: 1. Договір постачання природного газу (для релігійних організацій). 2. Список відповідальних за Релігійні організації по областях України Для укладання договору Релігійна організація (далі - Споживач) надає наступні документи: 1) звернення стосовно укладання договору, складається у довільній формі. ТАКОЖ просимо вказати П.І.П. та телефон контактної особи з якою можна обговорювати питання укладання договору. 2) Копії: - Акт звірки розрахунків (або довідка, лист) від попереднього постачальника газу про відсутність заборгованості за природний газ; - Заява-приєднання до умов договору розподілу природного газу (з ЕІС-кодом); - Статут (Положення тощо) з відміткою про державну реєстрацію; - Виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі - ЄДР); - Опис щодо проведення державної реєстрації юридичної особи з кодом для перегляду Виписки та Статуту в ЄДР; Документи на підтвердження повноважень особи – підписанта договору постачання природного газу з боку Споживача (протокол, рішення, наказ, довіреність тощо). 3)Два оригінали договору постачання природного газу, оформлені і підписані з боку Споживача. Всі документи мають бути оформлені належним чином, підписані уповноваженою особою, мати печатку (у разі наявності). Зазначені документи в паперовому вигляді (з оригінальними підписами) направляються поштою на адресу: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1. Також запрошення та проект договору можуть бути підписані електронним підписом. Для цього Споживач складає відповідні документи в будь-якій системі, яка дозволяє накладати електронний підпис, і направляє їх на відповідну електронну адресу ngt@naftogaztrading.com.ua . Контактна особа з питань укладання договорів постачання природного газу: Плахотнюк Володимир Михайлович Тел. 044 586-36-75 Моб. 067 503-71-59 murashova@naftogaz.com 12.10.2021 До уваги бюджетних установ та організацій ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» інформує бюджетні установи та організації про порядок укладання договору на постачання природного газу відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. від 30 вересня 2021 року. Кабінет Міністрів України розпорядженням від 11 жовтня 2021 р. № 1234-р "Деякі питання діяльності акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” попередньо одобрив укладання договорів постачання природного газу бюджетним установам та організаціям відповідно до примірного договору ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдингˮ. Звертаємо увагу, що договір має укладатися виключно з дотриманням вимог закону «Про публічні закупівлі». Просимо бюджетні установи і організації уважно та ретельно готувати весь пакет документів і надсилати на електронну адресу з правильними назвами та нумерацією для оперативного опрацювання. Перелік документів для завантаження: 1.Алгоритм дій для бюджетних установ та організацій щодо укладання договорів 2.Договір постачання природного газу (для бюджетних установ та організацій) 3.Протокол переговорів (для бюджетних установ та організацій при надзвичайній ситуації) 4.Протокол переговорів (для бюджетних установ та організацій якщо відкриті торги не відбулись) 5.Календарний_план_до_договору_форма Казначейства 6.Протокол ДКНС 15 09 21 від 12.10.21 Для забезпечення координації співпраці просимо терміново надати на електронну адресу ngt@naftogaztrading.com.ua інформацію про контактну особу, відповідальну за укладання договорів з бюджетними установами та організаціями області. Крім того, з метою прискорення процесу укладання договорів постачання природного газу просимо організувати централізовану передачу проектів договорів та необхідних документів, а також на електронну адресу: ngt@naftogaztrading.com.ua надіслати наступну інформацію: - список бюджетних установ та організацій, які планують закуповувати природний газ у ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»; - орієнтовну дату подання до ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» проектів договорів. 04.10.2021 До уваги бюджетних організацій! ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" готує проект договору постачання природного газу для укладання з бюджетними установами та організаціями на виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр., підписаного 30.09.2021 року. Проект договору на цей час проходить процедури погодження. Робота по затвердженню редакції договору має завершитися найближчим часом. З текстом договору можна буде ознайомитися на сайті компанії "Нафтогаз Трейдинг" за адресою www.naftogaztrading.com.ua, про що буде повідомлено додатково. Також там буде розміщено інформацію стосовно порядку укладання договорів, надано телефони та електроні адреси контактних осіб. Прохання слідкувати за інформацією на сайті. "Нафтогаз Трейдинг" залишається надійним партнером та прикладає всіх зусиль для скорішого проведення договірної кампанії, зокрема, з бюджетними установами та організаціями, аби гарантувати забезпечення стабільного постачання природного газу в опалювальний період. 26.08.2021 Трирічний договір на постачання газу для виробників тепла: динаміка 21.05.2021, 10:07:00 Віллєм Коппульс завершив роботу у НАК «Нафтогаз України» Директор дивізіону «Трейдинг» НАК «Нафтогаз України», генеральний директор ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» Віллєм Коппульс вирішив завершити роботу в Компанії. Він приєднався до Групи Нафтогаз у травні 2020 року в якості генерального директора ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», згодом очолив дивізіон «Комерція», а після виділення роздрібного бізнесу в окремий підрозділ — дивізіон «Трейдинг». Віллєм Коппульс формував стратегію трейдингу, налагоджував роботу на цьому напрямі в дуже складних ринкових умовах, створював фундамент для організації сучасної, повноцінної трейдингової компанії європейського зразка. Тимчасово виконувати обов'язки директора дивізіону «Трейдинг» буде Отто Ватерландер, головний виконавчий директор Групи Нафтогаз. В.о. генерального директора ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» призначена Ірина Журавльова, начальник департаменту з операційної діяльності НАК «Нафтогаз України». «Ми вдячні Віллєму Коппульсу за внесок у розвиток компанії та бажаємо йому успіху у наступних кроках на енергетичному ринку. Ми і надалі маємо намір розвивати торговельну діяльність Нафтогазу та зміцнювати нашу команду», — наголосив Отто Ватерландер. 19.05.2021, 17:04:07 Комерційні закупівлі газу в Нафтогазу розпочали 12 великих підприємств ТКЕ Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» в умовах припинення дії Положення про спеціальні обов’язки на ринку природного газу (ПСО) готова забезпечити потреби теплокомуненерго (ТКЕ) і об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у природному газі. За оперативною інформацією, угоди про комерційні закупівлі газу в ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» уклали вже 12 великих підприємств теплокомуненерго, зокрема з Києва та Харкова. При цьому, 11 компаній працюють на умовах повної передоплати, а одна - надала банківську гарантію. Група Нафтогаз найближчими днями очікує підписання ще низки контрактів (зразок договору – за посиланням). Водночас, малі та середні виробники тепла, у тому числі ОСББ, укладають угоди із ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», що розробило спеціальний продукт з вигідними умовами для такої категорії клієнтів. Нафтогаз запрошує виробників тепла, більшість з яких є комунальними підприємствами, та місцеві органи влади провести переговори щодо реструктуризації простроченої заборгованості та пошуку механізмів оплати спожитого природного газу. Довідка: До 1 травня 1100 організацій отримували газ в рамках ПСО у НАК "Нафтогаз України". Дію цього механізму було продовжено до 20 травня згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 30 квітня 2021 р. № 444. У зв'язку із завершенням опалювального сезону частина підприємств ТКЕ припинила закуповувати газ у травні. З 1 травня майже 300 компаній продовжують отримувати паливо у Групи Нафтогаз за ПСО чи комерційними контрактами, решта – перейшли до інших постачальників.